Oefentherapie Mensendieck

Als er sprake is van (pijn)klachten en beperkingen

Lopen mensen vaak tegen de volgende dingen aan:

Pijn beheerst je dag.

Alle soorten pijn zijn vervelend. Het liefste wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Vaak lukt dat wel maar niet altijd. De pijn blijft de hele dag hangen en je bent er de hele dag op gefocust. Dat maakt het niet alleen pijnlijk maar ook erg vermoeiend.

De pijn/klacht komt steeds terug.

Je bent al bij vele therapeuten geweest, meerdere keren naar de huisarts en je hebt een hele pillenwinkel thuis. Maar niets zorgt ervoor dat de pijn/klacht echt voor lange tijd weg blijft. Dat komt omdat de oorzaak niet is aangepakt.

Je kan niet doen wat je graag wil doen.

Je wil graag dingen ondernemen, gezellig met vrienden actie ondernemen, naar je werk, het huishouden doen, etc. Door de pijn/klacht kun je veel van deze dingen niet of minder doen. Je voelt je beperkt in je activiteiten.


Is het iets voor jou?


Je  kunt zowel met als zonder klachten naar de Oefentherapeut. Wil je graag klachten in de toekomst voorkomen en/of houding verbeteren? Dan ben je van harte welkom. U kunt met de volgende klachten naar de Oefentherapeut:


Specialisaties:

 • Flexchair training (core stability training voor ruiters)
 • Slaapoefentherapie bij slaapproblemen


Algemene oefentherapie:

 • Voet-, knie-, en/of heupklachten.
 • Bekken-, of rugklachten.
 • Schouder-, nek-, armklachten.
 • (Spannings)hoofdpijn of andere spanningsgerelateerde klachten.
 • Kwetsbare ouderen (bijv. balans- en looptraining, zelfredzaamheid vergroten).
 • Ademhalingsklachten.
 • Werkgerelateerde klachten.
 • Incontinentieklachten.
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten.
 • Neurologische aandoeningen (bijv. CVA, hernia of MS).
 • Orthopedische klachten (bijv. scoliose, artrose, osteoporose)
 • Reumatische aandoeningen (bijv. Reumatoïde Artritis.


Verwijzing of niet?

Voor Oefentherapie Mensendieck heb je geen verwijzing nodig van een arts. Wel is het aan te raden zodat de arts belangrijke informatie mee kan sturen en het scheelt je een extra behandeling (screening vindt plaats bij directe toegankelijkheid en is één behandeling.

De oplossing... Oefentherapie Mensendieck!


Eerst moet er gekeken worden wat de oorzaak is van de klacht. Terugkerende, blijvende en/of zeurende pijn/klachtenworden bijna altijd veroorzaakt door aanhoudende verkeerde belasting van het lichaam. Deze verkeerde belasting word veroorzaakt door ongunstige houding- en beweeggewoontes. Los de oorzaak van de overbelasting op zodat het probleem bij het begin aangepakt wordt. Zodra de oorzaak weg is zullen de gevolgen (bijv. pijn) ook weggaan.


De eerste stap is een anamnese (vragengesprek) met houding- en bewegingsonderzoek. Dat wordt gevolgd door het opstellen van een analyse, In overleg wordt er een behandelplan en doelen opgesteld. In het behandelplan begint met het verminderen van de klacht en overbelasting. Vervolgens ga je met oefeningen ervoor zorgen dat het lichaam sterker wordt en de belastbaarheid van het lichaam toeneemt. Als laatste stap leer je nieuwe houding- en bewegingsgewoontes aan zodat de te grote belasting die voor de klacht heeft gezorgd. Op deze manier gaat de klacht op korte termijn weg en blijft deze ook weg in de toekomst. Dat is de waarde van Oefentherapie Mensendieck.

Copyright © 2018 - BodyPose

Openingsdagen- & tijden

Maandag                        Gesloten

Dinsdag t/m vrijdag     10.00 - 17.00

Zaterdag                         10.00 - 14.00

Zondag                           Gesloten

Adresgegevens Amsterdam

Flat Gooioord

Gooioord 6

1103 CA Amsterdam Zuidoost

Contactinformatie 

Maartje van der Wals   

Telefoon: 06 - 30705485 

Email: info@bodypose.nl