Flexchair Oefentherapie Training

Ruiter training met de Flexchair

 

Een goede houding en zit is de basis voor elke ruiter, of je nu recreatief rijdt of wedstrijdambitie hebt.

De ruiterhouding en zit heeft een belangrijke rol in een goede communicatie met het paard. Een goede communicatie zorgt voor goede prestaties en plezier in het rijden. Daarnaast krijg je meer zelfvertrouwen doordat je steviger en zekerder in het zadel zit en is de kans erg klein dat je klachten ontwikkeld in het lichaam door het paardrijden. Voor het paard is het ook belangrijk: er is minder stress door miscommunicatie en je gaat nog duurzamer met je paard om.

 

Om een goede zit te bereiken is er voldoende core stability nodig, oftewel rompstabiliteit. Dit betekent dat er voldoende coördinatie, stabiliteit en balans nodig is van de rompspieren. En dat is nog niet zo makkelijk te trainen.  BodyPose begeleidt ruiters tijdens hun ruiter carrière. Dit kan zowel individueel als in een groep. Persoonlijke aandacht is hierbij erg belangrijk. Doel is om de core stability en houding van elke ruiter te verbeteren. Of je nu fanatiek op wedstrijdniveau bezig bent, liever voor je plezier buitenritten gaat maken of recreatief aan dressuur, springen of western doet. Iedereen is van harte welkom!

Flexchair Oefentherapie Training (individueel)

 

Deze training is bedoelt voor de ruiters die graag hun houding en zit willen verbeteren en individueel begeleid worden of waar sprake is van klachten die mogelijk door het paardrijden veroorzaakt worden. Het voordeel van de individuele training is dat het helemaal voldoet aan jou behoeften en doelen. 

 

Je begint in een intake. Deze bestaat uit een korte anamnesen (vragengesprek), analyse van een ingestuurd filmpje van jou rijden (bijv. tijdens een wedstrijd) en houding- en bewegingsonderzoeken. Vervolgens wordt de test op de Flexchair gedaan waarbij de mate core stability in kaart word gebracht. Dit duurt 45-60 minuten. 

 

Daarna volgt het programma van 7 sessies van elk 30 minuten waarbij elke keer een ander onderdeel ter sprake komt. Naast de oefeningen op de Flexchair krijg je ook gerichte oefeningen mee om jou situatie en lichamelijke conditie te verbeteren. Denk hierbij aan je ademhaling, buikspieren, beenspieren, rugspieren maar ook aan balans, coördinatie en algehele conditie. De training wordt afgesloten met een follow up die na een maand plaats vind. 

 

Belangrijk!

Tijdens de training is het aan te raden om een wiebelkussen aan te schaffen zodat de oefeningen die je op de Flexchair doet ook thuis gedaan kunnen worden voor een nog beter resultaat. Je krijgt alle informatie hierover tijdens de intake. 

 

Verwijzing of niet?

Als er klachten aanwezig zijn is ver raadzaam om een verwijzing van de huisarts mee te nemen. Dit is niet verplicht. Bij klachten is het mogelijk om de training vergoed te krijgen.

 

Locatie

De training vind plaats in de praktijk in Amsterdam Zuidoost. 

Bewust in beweging (groepsverband)

 

Voor de ruiters die graag met een groep aan de slag willen is het ook mogelijk om aan te melden voor de cursus Bewust in beweging. Deze cursus is iets anders dan andere cursussen zoals bijvoorbeeld Ruiter Fit(ness). Tijdens deze cursus is het doel dat jij je bewust wordt van alles wat er in je lichaam gebeurd ten opzichte van houding en beweging. De gedachte hierachter is dat jij de handvatten krijgt om je eigen lichaam te leren kennen en te verbeteren maar dat je ook zelf hier verder mee aan de slag kunt. Je moet bij het begin beginnen en dat is de bewustwording. Zodra je deze cursus hebt afgerond kan er eventueel een vervolgtraject ingezet worden. 

 

Individuele aandacht is belangrijk om je eigen doelen te kunnen behalen. Daarom begint iedereen met een test op de Flexchair. Hierbij word je persoonlijke situatie in kaart gebracht door houding te observeren en de mate van core stability te meten. Aan de hand van deze test ga je doelen opstellen. Hierover krijg je alle informatie die je nodig hebt na de test. Dit duurt 30 minuten. 

 

Vervolgens krijg je in de groep een 7 sessies (45-60 minuten) met elke keer een ander thema. Denk hierbij aan ademhaling, buik- en rugspieren, beenspieren maar ook de balans, coördinatie en algehele conditie. Aan het einde van de cursus vindt er een eindmeting op de Flexchair plaats en wordt er geëvalueerd of de persoonlijke doelen zijn behaald en hoe je nu verder kan. Vanwege het persoonlijke karakter bestaat een groep uit 6 tot maimaal 10 personen. 

 

Locatie

De cursus wordt op locatie gegeven (bijv. in de kantine op stal). Indien je zelf geen locatie hebt waar het kan kan er mogelijk een locatie gehuurd worden. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Tarieven

Op aanvraag. 

Contactinformatie 

Maartje van der Wals   

Telefoon: 06 - 30705485 

Email: info@bodypose.nl 

Openingsdagen- & tijden

Dinsdag - 8.30 - 21.00

Woensdag - 8.30 - 17.00

Donderdag - 8.30 - 21.00

Vrijdag 8.30 - 17.00

Zaterdag 10.00 - 14.00

Adresgegevens Amsterdam

Flat Gooioord

Gooioord 6

1103 CA Amsterdam Zuidoost

Copyright © 2018 - BodyPose